Back to blog

Time to share!

26 mei 2014 - Posted in Tips Posted by:

Als leidinggevende is het heel belangrijk om tijd te nemen om je medewerkers goed te leren kennen.Jouw medewerkers zijn immers jouw belangrijkste kapitaal om dag in dag uit datgene waar jullie als bedrijf voor staan waar te maken! Een niet mis te verstane investering dus!

Hoe pak je dit nu aan als leidinggevende?

Hierbij alvast een lijstje met tips:

  • Meng je onder je “crew” zoals elke goede kapitein op zijn schip doet! Kom uit je “Captains Office” om samen aan de desks met jouw medewerkers te werken of eet je lunchpakket ‘s middags eens samen op.
  • Ban even de e-mailcommunicatie en deel je boodschappen persoonlijk mee. Je krijgt heel wat meer zicht op non-verbale reacties en misverstanden worden makkelijker vermeden!
  • Het mag ook eens niet over het werk gaan! Daag jezelf uit om elke week iets nieuws te weten te komen over de passies en interesses van je medewerkers  zo zie je wat hen bezighoudt en wat hen motiveert.
  • Maak tijdens jouw teammeeting tijd voor een gesprek over de persoonlijke handleiding! Deze methodiek is bijzonder interessant om te weten te komen wat jouw medewerkers energie geeft en waar hun “stekels” recht van gaan staan. Bovendien zorgt deze uitwisseling in je team ervoor dat ook de teamleden elkaar beter leren kennen en beter elkaars functioneren gaan begrijpen.

Veel succes kapiteins!

Geef zeker jullie “reis”verslagen en ervaringen mee!

Nele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>