Back to blog

Vier successen!

2 juni 2014 - Posted in Tips Posted by:

Wat vieren jullie in het team of het bedrijf? Nieuwjaar, een jaarlijks personeelsfeest, een afscheid, een verjaardag van een collega,…? Hopelijk hebben jullie vaak “ja” geknikt op bovenstaande voorbeelden, dat is namelijk al een goed begin!


Maar… vieren jullie ook de “moments of glory” in jullie team?
Indien het antwoord hierop een “neen” is, schiet dan uit je startblokken en start er vandaag nog mee! Het vieren van teamsuccessen kan namelijk een enorme energiebooster zijn voor jouw medewerkers. Ze voelen zich erkend voor hun geleverde inzet waarbij op termijn de mate van betrokkenheid op het team en het bedrijf toenemen. Een kleine ingreep voor jou als leidinggevende met vele positieve effecten als resultaat. Op inzetten dus!

Maar wat zijn dan teamsuccessen?
Ongetwijfeld boekt jouw team dagelijks heel wat successen. Denk hierbij aan het werven van belangrijke klanten; het uitwerken van boeiende projecten; een mooi product opleveren; een interessante uiteenzetting of workshop geven;… Om ze te detecteren moet je er vooral aandachtig op zijn en ze in de spotlights plaatsen. Vaak is er immers te weinig tijd en aandacht voor en worden ze  beschouwd als evident en “part of the job”.

Hoe kan je teamsuccessen in de spotlights zetten?
Ik geef jullie graag enkele leuke en inspirerende voorbeelden welke je kan toepassen om teamsuccessen zichtbaar te maken: maak een Wall of Glory (kader jullie mooiste teammomenten lettterlijk in en maak er een kleurrijke muur van op kantoor); vier de teamsuccessen met tips uit de “succespot” (laat jouw medewerkers op een blaadje papier creatieve ideeën noteren hoe ze willen dat teamsuccessen gevierd worden en verzamel ze in de “succespot”. Als jouw team een succes boekt, haal dan de “succespot” boven en laat een “onschuldige hand” een idee trekken om dit op een gepaste wijze te vieren) ; voorzie redactionele ruimte in de interne nieuwsbrief; agendeer de teamsuccessen op jouw teammeetings;…

Kortom ga samen met jouw medewerkers op zoek naar de teamsuccessen en vier ze!

Veel succes en deel zeker jullie ervaringen!

Nele

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>