Back to blog

En wij doen het anders!

15 september 2014 - Posted in Geen categorie Posted by:

Afgelopen week heb ik weer heel wat inspiratie kunnen opdoen door met mijn neus in de boeken te zitten en te grasduinen in de literatuur over vernieuwd businessdenken en werken. Zo werd ik meteen geprikkeld door het boek “Jong Ondernemend Vlaanderen: Hoe jonge Vlaamse entrepreneurs succesvol inspelen op globale trends en wat elke onderneming eruit kan leren” van Frederic De Meyer.

Ik heb het boek meteen verslonden omdat deze auteur, net als ik, op zoek is gegaan naar inspirerende succesvolle bedrijven uit onze Vlaamse regio die het anders doen, weg van het conservatieve en traditionele denken. We hoeven dus niet naar Silicon Valley, ook vandaag zijn er reeds succesvolle Belgische bedrijven, in diverse markten, die het gekende pad verlaten en geleid worden door hun enthousiasme en open blik.

Dit boek is voor mij opnieuw een bevestiging dat het anders kan en moet de dag van vandaag willen ondernemingen en organisaties zich nog staande kunnen houden. Bovendien wijdt de auteur ook expliciet een hoofdstuk aan het belang om je werknemers uit te dagen entrepreneurs te worden. Een pleidooi, wat ik sterk kan bijtreden, om te gaan voor een motiverend bedrijfsklimaat waar mensen hun passie en talenten kunnen inzetten in een vlakke en transparante omgeving waar nieuwe idee├źn omarmd en niet meteen naar de “eeuwige jachtvelden” gestuurd worden. De auteur sluit zijn boek af met enkele gevatte conclusies wat we vandaag kunnen leren van deze jonge Vlaamse ondernemers. Misschien is het goed dat deze positieve voorbeelden wat meer in de picture geplaatst worden in plaats van al dat slechte nieuws waar je vaak niet blij van wordt.

Alvast veel leesplezier!
Nele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>