Back to blog

Disruptie is het nieuwe “mode”woord

20 juli 2015 - Posted in New Posted by:

Stilaan begint onze wereld en maatschappij te wennen aan diensten als een Uber, Airbnb, Tesla, de gezondheidsapps, slimme robots en huishoudtoestellen,… Al loopt dit niet zonder slag of stoot zo getuigen recente nieuwsberichten.

Innovatieve ondernemers en hun businessmodellen krijgen best wel met wat weerstand te maken. Het is een weg van vallen en opstaan waarbij niet iedereen even enthousiast reageert als de “early adaptors”. Maar laat ons wel wezen, daar waar vele bedrijven en organisaties de kat uit de boom kijken, een eerder afwachtende houding aannemen of al helemaal dramatisch ervan uitgaan dat zij niet getroffen zullen worden, ben ik er rotsvast van overtuigd dat vandaag elke sector vatbaar is voor de “innovatieve vulkaanuitbarsting”.

Her en der signaleert de radar vandaag al dat er het één en ander te gebeuren staat. Morgen of misschien zelfs vandaag, volgt er een uitbarsting die een markt op haar grondvesten doet daveren met een kracht die erin slaagt een heel landschap grondig te hertekenen. En de seismologen in onze bedrijfswereld zetten zich best schrap, want dit is nog maar een begin. Steeds meer staan er nieuwe intra- en extrapreuners op die de gekende gang van zaken wijzigen en een nieuwe wereld creëren met nieuwe leiders, nieuwe klanten, nieuwe producten en diensten.

En vanmorgen spotte ik een nieuw signaal op de radar. De Tijd kopte ‘Kleding wordt uw nieuwe smartphone’. Een mooi en sterk voorbeeld van een sector waarin we de innovatie misschien nog niet direct verwacht hadden, maar waar het vandaag gebeurt. Onze ‘oude vertrouwde’ wereld verandert aan een recordtempo. Disruptie is key! It’s rock-and-roll outside and we’ve ain’t seen nothing yet! :-)

Kennen jullie nog voorbeelden van “disruptieve uitbarstingen”? Deel ze hier!
Nele

Wil je nog meer lezen over dit topic, lees dan zeker ook onderstaande blogposts:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>