Back to blog

Hoe een viswinkel inspirerend kan zijn!

9 juni 2014 - Posted in Inspirerende voorbeelden Posted by:

Hoe zouden jullie het het werken in een viswinkel beschrijven?
Saaie en lange werkdagen, niet zo lekker ruikend, dag in dag uit dezelfde sleur,…
Hell of a job?

Niets is minder waar. De visverkopers van Pike Place Fish Market in Seatlle slaagden erin om hun job een nieuwe boost te geven en de bedrijfscultuur van de viswinkel dermate te veranderen dat elke visverkoper dag in dag uit met plezier en passie naar het werk komt. Ze stralen hun enthousiasme uit waardoor een bezoekje aan de viswinkel voor de klanten een bijzondere ervaring wordt.

Hun geheime recept?
Speel (heb fun op je werkplek), maak je klanten blij, geef iedereen (zowel de klanten als je collega’s) aandacht en kies om een positieve werkattitude aan te nemen. Ondertussen zijn deze ingrediënten uitgegroeid tot een ware bedrijfsfilosofie waarbij de visverkopers erin slaagden om deze ingrediënten stuk voor stuk zichtbaar te maken in de bedrijfscultuur.

Wat is het resultaat?
Pike Place Fish Market die ooit op de rand van de ondergang stonden, werden wereldberoemd en creëerden een inspirerende en motiverende werkplek voor hun medewerkers.

Het verhaal en de bedrijfsfilosofie van Pike Place Fish Market kan ook inspirerend zijn voor onze ondernemingen de dag van vandaag. Een aangename en motiverende bedrijfscultuur heeft een positief effect op je medewerkers en deint bovendien uit naar je klanten die dit dag in dag uit zullen ervaren en met jouw team in zee willen gaan!

Laat je inspireren door de visverkopers uit Seatlle en ga zelf in jouw team aan de slag!

Veel succes!

Nele

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>